Peuteropvang Rotterdam De Peutertuin

Kinderopvang Rotterdam van Kindernet heet de Peutertuin. De Peutertuin is een kinderdagverblijf die zich richt op kinderen van 0 tot 4 jaar. De groep is gesitueerd in basisschool Wereldwijs, in de wijk Charlois in Rotterdam. Een prachtige, ruime locatie met een grote buitenruimte met veel spelmogelijkheden. Onze pedagogisch medewerkers en kinderen zijn vaak buiten op het plein te vinden. Doordat we samenwerken met de school, onder andere op het gebied van gezamenlijke thema’s, wordt een doorgaande leerlijn voor uw kind gegarandeerd.

De locatie ligt in een kleurrijke wijk. Pedagogisch medewerkers en de kinderen zullen hier regelmatig te vinden zijn. Er is een ruime buitenspeelplaats, waar de kinderen samenspelen met de onderbouw van de basisschool. De Peutertuin in Rotterdam heeft zich gespecialiseerd in VVE (Vroeg- en Voorschoolse Educatie) en daarnaast is reguliere opvang ook mogelijk

De Peutertuin heeft een verticale groep. Binnen de verticale groep wordt er rekening gehouden met de verschillende leeftijden in één groep en passende activiteiten aangeboden. Binnen de groep leren de kinderen van elkaar en dagen zij elkaar uit. De activiteiten zijn ontwikkelingsgericht en de groep is ingericht om zorg te bieden voor de verschillende leeftijden.
De Peutertuin besteedt veel aandacht aan de inrichting en aankleding van het lokaal. Bij de Peutertuin vinden wij het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen niveau kan ontwikkelen. De ruimte houdt hier rekening mee. Er zijn verschillende hoeken zodat er verschillende  ontwikkelingsgebieden aan bod komen. Er is bijvoorbeeld een huishoek, een bouwhoek en een lees-snoezelhoek.
De kleine kinderen kunnen op een rustige plek in de hoge box liggen en hebben hier voldoende rust en ruimte. Voor de grote grote kinderen zijn er verschillende hoeken ingericht waar zij kunnen spelen.
De Peutertuin heeft vaste (VVE) geschoolde pedagogisch medewerkers. Zij volgen de ontwikkeling van de kinderen. Dagelijks worden aantekeningen gemaakt van wat de kinderen concreet doen en zeggen, waardoor de leidsters informatie krijgen over de ontwikkeling van de kinderen.
Locatie de Peutertuin is gelegen in een kleurrijke, stedelijke omgeving. Er is een park in de buurt, waar de kinderen gaan wandelen. Kinderen ontdekken en ontwikkelen zich zo in de natuur en zijn hierdoor onderdeel van de wereld.
Geregeld maken de kinderen met de pedagogisch medewerkers een  kort uitstapje. Dit kan variëren van een wandeling, spelen in het park, of boodschappen doen. Wanneer er vanuit een thema een groter uitstapje wordt georganiseerd, dan wordt u als ouder daarvan eerst op de hoogte gebracht. Tijdens het intakegesprek kunt u als ouder kenbaar maken of uw kind mee mag met een uitstapje.
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

[dc_social_wall id=”8877″]