Gezondheid & Veiligheid

Kindernet vindt het belangrijk dat de gezondheid en veiligheid van de kinderen, ouders en medewerkers gewaarborgd wordt.

Jaarlijks vinden er inventarisaties plaats op het gebied van gezondheid en veiligheid. Dit is niet alleen wat wij belangrijk vinden, maar dit wordt ook getoetst door de GGD.

Wanneer kinderen ziek zijn en wanneer er sprake is van een besmettelijke ziekte, zullen wij aan de hand van de richtlijnen van het RIVM u op de hoogte brengen van deze ontwikkelingen. Sommige ziektes zijn voor zwangere vrouwen extra risicovol. Wij zullen daarom zowel op het informatiebord als per email de ouders op de hoogte brengen van de benodigde informatie. De pedagogisch medewerker zal contact opnemen met de ouders wanneer hun kind ziek is. Soms is een kind ziek, maar speelt het nog en ondervind het kind zelf geen hinder van het ziek zijn. In overleg met de ouders kan er dan gekeken worden naar of het mogelijk is dat een kind nog op de groep kan verblijven. Wij als kinderopvangorganisatie begrijpen namelijk goed dat ouders niet altijd vervanging hebben op hun werk, of in de thuissituatie.
Voor meer informatie over de richtlijnen hierin, kunnen de ouders informatie opvragen bij de locatie.

De pedagogisch medewerkers letten daarbij ook op de veiligheid van de kinderen binnen en buiten de locatie. Er wordt een jaarlijkse inventarisatie gedaan op het gebied van veiligheid, maar ook tussentijds wordt er gecontroleerd op onveilige situaties. Dit kan variƫren van het plaatsen van een traphekje, tot aan het plaatsen van radiatorbehuizing. Wanneer er een onveilige situatie wordt geconstateerd, zal dit op een zogeheten Klussenlijst worden genoteerd, zodat onze Klusjesman hier naar kan kijken.

Tevens wordt er rekening gehouden met de veiligheid van de kinderen wanneer zij uitstapjes maken of gaan wandelen. Een pedagogisch medewerker zal niet alleen op stap gaan. Er zijn afspraken gemaakt over deze uitstapjes, zodat de veiligheid van de kinderen gewaarborgd blijft.

Wij vinden het belangrijk om over al het bovengenoemde in gesprek te blijven met elkaar. Dit zodat we te allen tijde kunnen inspelen op de behoeften en daarbij de veiligheid van de kinderen kunnen blijven waarborgen. Daarom wordt er tijdens vergaderingen altijd een moment ingepland om hierover te discussiƫren.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

[dc_social_wall id=”8792″]