Voedingsbeleid

Kindernet vindt het belangrijk om een goede bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid op het gebied van voeding voor kinderen.

Vanuit de regels van de schijf van Vijf, informatie van het Voedingscentrum en gesprekken met een diëtist, hebben wij een voedingsbeleid ontwikkeld.

Wij hanteren vaste eetmomenten binnen onze dagindeling. Dit verschilt per leeftijd, baby’s hebben namelijk andere behoeften dan kinderen die al wat ouder zijn. In overleg met ouders zullen wij daarom, waar mogelijk, het ritme van thuis aanhouden.

Wij vinden het belangrijk dat een kind kennis maakt met de verschillende smaken, structuren en variaties die er bestaan. Ons aanbod van producten is daarom gevarieerd maar ook constant.

Wat wordt er aangeboden?

Wij gaan er vanuit dat een kind gegeten en gedronken heeft wanneer het kind
’s ochtends wordt gebracht.
Binnen onze locaties krijgen kinderen fruit, een broodmaaltijd en een groente-moment. Een groente-moment bestaat uit het aanbieden van verschillende soorten groenten zoals komkommer, paprika, tomaat, wortelen, radijsjes etc.
Kinderen tot één jaar die een groentehap eten, kunnen dit bij ons eten. Wel wordt deze groentehap dan door de ouders meegenomen.
Binnen onze locatie de Binnentuin in Deventer, krijgen de kinderen aan het einde van de dag een warme maaltijd. Deze warme maaltijd is vers bereidt door onze kokkin.

Allergieën en of intolerantie specifieke producten

Wanneer uw kind een allergie heeft of bepaalde producten niet mag hebben vanwege intolerantie, dan horen wij dit graag.

Traktaties en feestjes 

Bij een feestje hoort vaak een traktatie. Graag willen wij de ouders verzoeken om de traktaties zo gezond mogelijk te houden. Voor ideeën verwijzen wij u naar de Gezonde traktaties kids 2-4 jaar.

Vragen

Voor meer vragen over ons voedingsbeleid, verwijzen wij u naar de (assistent) leidinggevende van de betreffende locatie.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

[dc_social_wall id=”8792″]